ponedeljek, 5. avgust 2013

Rab

 Kljub temu, da nisem pretirana ljubiteljica mivke (sploh po parih dneh, ko je ta dobesedno povsod), sam letos nekoliko popustila in se prepustila peščenemu dopustu. Matejeva najljubša lokacija - Rab, Lopar, rt Zidine, no in tako smo zopet pristali pri Ivotu v njegovem kampu. Kamp je res čaroben, saj nima dostopa z avtom in je pozabljen od sveta. Večinoma lahko človek najde le pohvale (senca, čudoviti razgledi, mir, vse na enem mestu, mivka za otroke in razčlenjena obala za ljubitelje plavanja ...) za ta košček zemlje, vendar pa so postelje nekoliko obrabljene, tako da je je tudi na to treba navadit :).
dostop do kampa


topla dobrodošlica



rt Zidine


... ko je treba spat :)


naša rezidenca

Rab sicer slovi po zelo topli vodi, vendar je letos burja poskrbela, da temu ni bilo tako. Temperature morja so se vseh 9 dni gibale okoli 20, 21 stopinj, saj je burja poskrbela, da se bila voda dobro premešana. Sonce pa je pridno sijalo in grelo. Otrok to ni motilo, saj sta veselo čobrala po vodi in se zabavala po svoje. 


gremo na plažo

... Kratkočasili smo se tudi s barvanjem s temperami...

mami - najboljše platno


...čofotanje, plavanje, kuhanje, kopanje, gradnja najrazličnejši objektov, skakanje v vodo, špricanje ...







fanta v akciji



priprava okusnega kosila

"tli, štili, zdaj" :D


Glavna atrakcija tega dopusta so bili Jakovi "najenčki" - škržati. Mrtvi, živi, tisti ki lezejo, se bubijo in letijo. Ni bilo važno, ves čas je imel enega pri sebi, ali pa vsaj njegovo lupino.



tudi kobilice so bile zanimive, vendar prehitre

Matej se je rekreital :) ...




intenzivne priprave :D

... no vsaj poskušal je, vendar je doma pozabil uteži za potapljanje, praznino pa je zapraznil s kajakom.





Dopust je hitro minil, vendar pa moram reči, da se ne spomnim, kdaj bi z dopusta prišla tako utrujena. Tole sonce, poležavanje in presedanje res ni zame, čeprav roko na srce, kaj drugega letos tako ali tako ne morem.

4 komentarji:

  1. Pozdravljeni, razgrajači,
    z veseljem sem si pogledala slike z vaših potovanj. Res krasno se mi zdi, da imata energijo vse te lepe kraje in doživetja deliti z otroki in prenašati nanje veselje do narave in športa. Občudujem, kakšni »razgrajači« ste! Celo plezajo že vaši malčki, prave divje žverce!
    Sem pa padla na vašo stran, ker sem iskala informacije o kampu. Ker jih je zelo malo, bi vas rada pobarala o tem in onem ... če vam ne bi bilo v nadlego. Predvsem me zanima, kdaj ste bili tam, saj po slikah sodeč ni bilo gneče. Prav gneče se namreč najbolj bojim, nekaj malega zasebnosti si namreč naša družinica vseeno želi. Je začetek julija že polna sezona? In ali je tole vašo rezidenco, hišico, ki je tako priročno na robu (predvidevam, da se hišice držijo druga druge), možno rezervirati pod kakšno »hišno številko«?
    Imava majhno punčko (še ne 2 leti), mislim si, da je za šotor v tem kampu še premajhna, saj ni kam postaviti zložljive posteljice.
    Lahko odgovorite tudi na jerelesaska(afna)yahoo.com. Hvala vnaprej.
    Vsem petim vse lepo in še veliko tako krasnih doživetij!

    OdgovoriIzbriši
  2. I mi dolazimo ove godine u kamp s djevojčicom od 2.5 godine :) Vaše sličice i priča su nas uvjerile da dođemo. Ja bih vas samo pitala - koliko je kreveta u kućici?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hm, tudi jaz sem hotela it, pa sem potem od nekoga, ki je že bil(a) tam, slišala, da so jogiji plesnivi, da smrdi v šotorih, da sta samo dva WCja za cel kemp in da je v sezoni strašna gužva, da plaža ni bogvekej in da se za povrh Ivo dere na počitnikarje...kljub temu ideje, da bi šla, še nisem čisto pokopala. Je vse to res ali je moja znanka pretiravala? Hvala za info!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hello, would you recommend camp Zidine. I have found this amazing place on map. Is it OK with three children (8, 4, 1 year)? What is better tent or cottage? Baby can sleep in travel cot or with me on bed/mattress. What about the bunk beds in cottage, does it have barrier upstairs? There are mattresses in tent? What about the space (in cottage or in tent). Place is amazing. We are very thinking about it. Thanks. Petra (Czech)

    OdgovoriIzbriši

Komentarji izražajo izključno stališča posameznih komentatorjev.