torek, 27. oktober 2015

Prvič na avion - via Sicilija

Sardinija nas je popolnoma očarala, tako da je bila naslednja logična poteza prav Sicilija v jeseni. Željni smo bili še zadnjih toplih žarkov. Odločili smo se za potovanje z avionom - sliši se hitro in zabavno. Karte smo kupili pri Ryanair, leteli smo z Trsta v Trapani. Otroci do drugega leta imajo zastonj, tako da smo za štiri povratne vozovnice dali 240 EVR. Za vsakega otroka ti pripadata dva kosa otroške opreme dodatno, brezplačno (nekaj za Gorenjce). To je zelo praktično, še posebej za avto sedeže, ker če ga najameš pride toliko, kot če takoj kupiš novega v prvi trgovini z otroško opremo.

Pakiranje je bil velik izziv, saj smo s sabo peljali vso plezalno robo in padalo. Končen izkupiček so bile 4 ročne prtljage (natančneje 3 + padalo), 4 male torbice oz. ruzački in 6 kosov brezplačne otroške prtljage (avto sedeži, voziček, prenosna posteljica in nahrbtnik). Prvi del, pakiranje, sem opravila z odliko. :)


Nekako se nisva psihično dobro pripravila na drugi del. Spraviti vso robo (prtljaga + OTROCI) iz avta do letala. No bilo je zabavno, mogoče bi bila bolj ustrezna beseda divje. Imeli smo veliko srečo, da je bil avion polen in smo lahko vso prtljago dali spodaj v avion in so nam ostali le še trije otroci in najnujnejša oprema. Tako smo lahko v miru popili še kavo in pojedli rogljičke.






In končno smo dočakali trenutek, ko smo se lahko vkrcali na letalo.




Let je kratek. Najbolj zanimiva so bili vkrcavanje, vzlet in pristanek.

priprava na vzlet



Nato nas je čakal še tretji del - lovljenje prtljage in obenem še otrok. Uspelo nam je in končno smo bili na Siciliji, polni pričakovanj. Težko se odločim, ali nas bolj utrudi dolga vožnja, ali celodnevno postopanje po letališčih, vsekakor je bila zanimiva izkušnja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentarji izražajo izključno stališča posameznih komentatorjev.