četrtek, 31. januar 2013

Debela peč - Okroglež - Brda

Toplo vreme nas (Alenka, Nastja, Matjaž M. in moja malenkost) je spet zvabilo v gore. Tokrat smo se odločili raziskovati bele kape nad Pokljuko. Pripeljali smo se čisto do zgornjega parkirišča, od koder smo hitro smuknili do Blejske koče, ker je bilo zjutraj dokaj mrzlo, je bila podlaga zelo trda in če psov doma nisi lepo pobožal, se ti je to še kako vrnilo.




Blejska koča na Lipniški planini


Odpravili smo se naprej proti Brdom, vendar so nas vmes prehiteli še trije, ki so imeli prost dan in nas navdušili nad Debelo pečjo. Tukaj so se začele prve težave, saj sta z Alenkinega okovja odpadla dva vijaka, ki jih seveda nismo našli. Težavo smo hitro rešili in smuči naložili na moj nahrbtnik in jo mahnili naprej.






Vmes smo skočili še na Okroglež, ki nam je prišel na pot (nepričakovano).


Debela peč (2014 m)

Razgledi z Debele peči so bili prečudoviti, tako da smo si privoščili počitek, vendar nas je veter hitro spodil naprej. Alenkino okovje je do konca štrajkniko, tako da je smuči nesla še dol. Sicer je bila vršna flanka super, sonce jo je ravno prav ogrelo, da ni bila več ledena.



Alenka se je s planinci odpravila kar direktno do Blejske koče, mi pa smo jo mahnili naprej na Brda, da bi malo več smučali, vendar je trda podlaga nekoliko ponagajala Nastji, tako da jo je veselje do spusta po belih strminah minilo.

Pogled proti grebenu Brd (2009 m) - naš naslednji cilj



Matjaž na vrhu  - Brda (2009 m)

Smuk z Brd je bil odličen, na začetku je bilo nekoliko trdo, potem pa po mehki podlagi, temperature pa so bile bolj spomladanske kot zimske.


Kljub vsem težavam, smo vsi srečni in zdravi prispeli nazaj v dolino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentarji izražajo izključno stališča posameznih komentatorjev.