torek, 10. april 2012

Lubnik

Vreme se je zelo na hitro shladilo in nam prekrižalo načrte, zato smo se odločili, da se odpravimo kar na Lubnik. Parkirali smo "pri Nacetu", od koder naj bi bilo najbližje do vrha. Matej je nesel Jaka, midve z Živo pa sva malo počasneje začeli kar peš. 


Najprej smo našli zelo zanimivo palico, ki je bila Živi zelo všeč. Problem je bil samo ta, da je imela s palico toliko dela, da je pozabila na hojo. Na srečo smo kmalu zagledali prijaznega kosmatinca in palica je postala manj zanimiva.


Na začetku je bilo motivacije še zelo veliko. Živa je hitro našla sneg in veselo kepala vse kar je lezlo in šlo...


... malo smo "dajali petke" merkacijam ...

 





 ... malo smo plezali na skale in



 



















 ... skakali dol z njih.










Nekje na slabi polovici poti pa je navdušenja in motivacije nekoliko zmanjkalo. Vendar sem se na to že prej pripravila, tako da so bili bomboni že v mojem žepu, domišljije pa mi tudi ne manjka, za piko na i pa Živa obožuje pravljice. In tako smo začeli:

"V gozdu živijo posebni škrati, ki imajo popolnoma belo glavico in rdeče kapice in oblačila kot merkacije. Tudi veliki so kot merkacije. Vsak škrat ima 3 merkacije, in če pofočfaš vse tri merkacije, je palček tako vesel, da ti za nagrado da bombomček."
"Mami, lj kacijo"
Petka!
Zgodba je Živo zelo navdušila, saj je palček res skril bombonček pri vsaki tretji merkaciji. Počasi, a vztrajno smo se vzpenjali proti vrhu. Jaku, ki pa je se je nesel, pa se stvar ni zdela tako zabavna, saj je moral sedeti, kar pa mu ni ravno po godu. Proti vrhu je začel protestirati nad polžjim tempom, tako da sta za atijem na koncu nekoliko pohitela.

Čakanje za Živo pri merkaciji
Na vrhu pa seveda štempilke,  Živa je na roko želela vse, ki so jih imeli - to so kar štiri, in seveda - malica.


Mmmmm.
:)

Pot navzdol pa nam je šla precej hitreje. Midva sva se kar tresla, ko je Živa brez zavor, s polnimi rokami, drvela po klancu navzdol, pa vendar zelo uspešno.


 Jaka pa je bil utrujen in je po poti navzdol ves zadovoljen, s polnim želočkom, veselo dremal.


Izlet je bil zelo prijeten in primeren za tako majhne otroke. Za vse skupaj pa smo porabili slabe 3 ure.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentarji izražajo izključno stališča posameznih komentatorjev.